tovaingesson.blogg.se

TOVA INGESSON

Dimmigt Österrike!

Publicerad 2014-06-30 23:38:11 i Allmänt,

När vi vaknade imorse ösregnade det utanför fönstret. Efter att vi hade ätit  frukost och duschat så hade regnet dragit iväg men det var fortfarande väldigt dimmigt. Vi bestämde oss iallafall för att åka upp med en linbana på ett utav dem höga bergen.
På grund av dimmigt så blev utsikten inte det största nöjet, men det var bara bra för att vi fick en hel bergstopp för oss själva fylld med andra aktiviteter. :)

Efter det åkte vi till Zell am See för att äta lunch. När vi ätit färdigt och kollat runt lite i staden skulle vi gå tillbaka till parkeringshuset där bilen stog. Problemet var bara att vi inte hittade tillbaka!!! Efter att vi gått fram och till baka ett antal gånger hittade vi tillslut!!
Då var det skönt att sätta sig till rätta för en resa mot Slovenien. 

Bilder från dagen 


Påväg upp till en bergstopp på 11°C!


Två utav "bergsaktiviteterna"




Utsikten över ett vackert med dimmigt Österrike.(detta var dem 2 klarade bildern jag kunde hitta)

Här är två lite mer dimmiga...


Kr@m Tova

Alperna!

Publicerad 2014-06-30 00:20:15 i Allmänt,

Imorse så gick vi upp och åt hotell frukost och sedan gick vi för att kolla lite mer på Berlin. Vid ca 11:00 satte vi oss i bilen för en nästan 10 h lång bilresa. Det var mycket kö på Autobahn så det tog längre tid än planerat. När klockan var 9 stannade vi vid ett hotell längst Österikes krokiga vägar och de hade som tur var plats för våran familj. Det är ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen! 
Det är bara lite tråkigt att det har regnat hela dagen och ska göra det imorgon också! (Jag och Pappa har inte ens med oss jackor)

Bilder från dagen:
Ett begravingsmonument för alla dödade Judar i Europa. (Det regnade inte i Berlin)


Detta var något speciellt ställe men jag har glömt av varför (hehe) Det var god glass iallafall.


Eftersom jag plöjde igenom hela Justin boken igår så kännde jag inte för att läsa idag. Jag och Ella började därför kolla på en film istället men den var helt usel!

Jag har inte fått någon bra bild på bergen än eftersom det var mörkt och regnade när vi kom fram. Det kommer antagligen imorgon!

Kr@m Tova





Berlin!

Publicerad 2014-06-28 23:41:16 i Allmänt,

Idag har vi åkt bil/båt hela dagen och vid ca 19:00 var vi framme i Tyskland huvudstad Berlin. När vi kom fram åkte vi till hotellet vi hade bokat påvägen hit och sedan gick vi ut och åt. Barnen åt McDonalds medans mamma & pappa tog kebab.

När vi gick för att äta insåg vi att vårat hotell låg precis bredvid Checkpoint Charlie vilket är stället där man "bröt upp" Berlinmuren som hade delat in Tyskland i en öst och en väst del.(typ så iallafall) Så då fick vi läsa och titta lite på det.

Bilder från dagen
Att stoppa glasspinnar i munnen och sedan försöka prata är ett tips på vad man kan göra och man har tråkigt i bilen! 😂

Checkpoint Charlie!!


Wow vilken cool bil! 

De kommande 1,5 veckorna kommer jag blogga mest om semestern eftersom det är det enda jag håller på med.(bra förklaring där!)

Kr@m Tova

Iphoneskal

Publicerad 2014-06-28 10:30:00 i Allmänt,

Här är några Iphone 5 skal som jag tycker är snygga. Jag ÄLSKAR färgerna på melon skalet, jag tycker dem är så himla härliga.
Litet kort inlägg men jag visste inte vad jag skulle skriva om.
 
Kr@m Tova

Till värmen!!!

Publicerad 2014-06-27 16:48:24 i Allmänt,

Vi har funderat på att åka till Kroatien nu i några veckor och igårkväll bokades det att vi ska börja bila neråt imorgon. Eftersom vi ska åka ganska fort inpå så blev vi tvungna att fixa/packa allt idag. Nu är vi påväg till mormor och morfar för att lämna hunden. 
Tidigare idag har vi varit och plockat jordgubbar (vi var så sugna) och varit och lånat böcker på biblioteket för att ha i bilen på vägen ner och läsa när man ligger och solar. 

Jag har inte ens börjat packa än men det hinner jag göra ikväll.Vi vet inte när vi ska åka imorgon men antagligen så fort vi kan. Vårat boende i Kroatien är bokat från tis och en vecka framåt så vi ska ju stanna tre nätter påvägen ner. Jag vet att vi ska stanna i alperna någon natt men resten får vi se. Det ska iallafall bli mysigt.
Kr@m Tova


One Direction/Justin Bieber

Publicerad 2014-06-27 00:42:00 i Allmänt,

Något jag stör mig på väldigt mycket är att det typ ska vara någon skillnad på vad man får göra och inte mellan Justin och 1D.
Förra året när det kom ut att Justin hade knarkat så gjorde tidningarna och alla människor en hur stor grej som helst av det. Det skrevs att han hade spårat ut helt totalt och att han hade fastnat i "knarkfällan" Nu när det för bara några veckor sedan kom ut en video på när två utav medlemmarna i 1D rökre hasch så skrev tidningarna inte alls på samma sätt. (detta gäller inte alla) Då skrevs det istället att det var normalt och att alla tonårsstjärnor provar knark någon gång. Ingen pratade om det och efter någon månad var det liksom bortglömt.
(Jag har inget emot 1D jag tycket bara det är lite orättvist)
 
Okej, i början av detta året så blev Justin tagen för att ha kört bil med droger i blodet. Som vilken människa som helst kunde fatta tog skvallertidningarna såklart chansen att skriva en massa om Justin. Det blev en hel del skitsnack och folk gick på påhitten och fick en ännu sämre bild av Justin. Det skrevs till och med att han kunde ha fått knarket langat från sin mamma!!
 
Jag tycker bara det är så himla synd att media har byggt upp och visat folket en sida av Justin som inte ens finns. Det är inte ofta du hittar en tidning med Justin där det står om alla bra saker han gjort. Det är inte många som vet att Justin stöttar en organisation som heter Pencils of promise (PoP) som hjälper till att bygga skolor och utbilda lärare. I slutet av förra året åkte han själv ner till Guatemala för att hjälpa till att bygga en skola. Han fick leka med barnen och han blev älskad av människor som inte ens visste att han var Justin Bieber. I slutet av dagen spelade han in en video där han sa att det hade varit en av hans mest magiska dagar i hela hans liv och att alla kan göra skillnad.
 
Jag vill bara att folk ska förstå att han är en omtänksam kille som bryr sig väldigt mycket om andra människor. Han är inte alls den där "divan" som tidningarna har fått honam att framstå som.
 
Från första början är han bara en vanlig kille från en liten stad i Canada med en dröm som gick i uppfyllelse. Så innan du hatar på honom nästa gång, snälla tänk en gång till. Hade du själv varit mycket bättre?
 
 Klicka på bilden för att titta på en video där Justin besöker en behövande skola. Eller på denna länken: I love Justin
 
Kr@m Tova

Veckans låt

Publicerad 2014-06-25 17:33:59 i Allmänt,

En låt som malt mycket i min hjärna den senaste veckan är faktiskt en låt av One Direction. Jag antar att det är för att Ella spelar dem hela tiden. Låten heter i allafall Strong men jag vet inte om den är så bra egentligen.
 
Klicka på bilden för att komma till låten.
 
Kr@m Tova

Bloggar jag följer

Publicerad 2014-06-24 19:17:00 i Allmänt,

Här är tips på några av alla tjej bloggarna jag följer varje dag. Jag tänkte att jag skulle göra ett till sånt här inlägg fast med kill bloggar någon annan gång.
 
Andrea Hedenstedt:
Klicka på bilden för att komma til bloggen.

Jag älskar Andreas blogg och hon är så himla fin. Hon bloggar ofta och om bra saker. Jag gillar att det inte ska vara så himla speciellt men endå ordentligt.
 
Clara Henry:
Klicka på bilden för att komma til bloggen.
 
Clara henry är absolut inte en utav dem där vanliga "tjejbloggarna" utan hon bloggar på ett helt annnorlunda sätt som jag inte ens kan förklara. Jag gillar hennes stil och tycker det är väldigt roligt att läsa.
 
Linn Ahlborg:
Klicka på bilden för att komma till bloggen.
Detta är väll en utav dem där "tjejbloggarna" som jag snackade innan. Jag gillar Linn och hittade henne genom hennes youtube kanal. Hon har bra kvalite på bilder och så men bloggar kanske inte lika ofta som de andra.
 
Kammi Rosenskjold:
Klicka på bilden för att komma til bloggen.
Detta är egentligen inte alls en tjej i min "stil" eller vad man ska säga. Jag har hittat även henne igenom youtube och av någon anledning fastnade jag för hennes sätt att vara. Kanske lite annorlunda men najs 😉
 
Det var dem jag tänkte tipsa den här gången men ni får gärna kommentera om det finns någon blogg ni tycker att jag borde läsa.
 
Kr@m Tova
 
 
 
 
 
 
 

Videofyme

Publicerad 2014-06-24 12:21:46 i Allmänt,

Videofyme är en app man kan ha på telefonen där men lägger ut videor. Det funkar lite som youtube bara att man  inte kan lägga ut en video som är över 10 min. Videofyme funkar inte på datorn utan är bara till för telefonen.
 
Det är så att min kompis Amanda har ett konto på Videofyme där hon försöker skaffa sig fler följare. Hon lägger ut videor så ofta hon kan och dem handlar om väldigt varierande saker. Om man skulle sätta dem i en kategori skulle det nog vara livsstil tror jag. Hon har lite över 200 följare nu och hennes mål är att ha 400 efter sommarlovet. Om ni har videofyme tycker jag att ni ska gå och följa henne nu och om ni inte har det kanske ni kan ladda ner appen och se vad den handlar om.
 
Jag har också ett konto på videofyme fast det är inget jag använder. Jag är däremot med i en kanal där jag lägger ut en video varje sön. Den kan ni gärna kolla in med om ni känner för det.
 
Amandas kanal heter: amlar01
http://www.videofy.me/amlar01
 
Kanalen jag är med i heter: 7 days in different ways
http://www.videofy.me/7DIDW
 
Kr@m Tova
 
 

Sommarkänsla!

Publicerad 2014-06-23 14:03:08 i Allmänt,

Imorse var jag på träning nere vid fästningen. Vi tränade kondition, styrka och lite annat. När jag kom hem hoppade jag in i duschen och nu sitter jag och solar i sommarvärmen. Det blåser en del men i lä är det väldigt skönt faktiskt! 
Sommarkänsla på hög nivå! 👌👍

Kr@m Tova

Sjungande tandborste

Publicerad 2014-06-22 23:40:00 i Allmänt,

Idag var jag och pappa och hämtade ut ett paket från posten som jag hade beställt. I paketet låg en sjungande Justin Bieber tandborste och ett paket extra borsthuvuden.


(Jag beställde i lila eftersom det alltid har varit Justins färg)
 
Tandborsten är såklart redan testad och jag gillar den. 
Man kan välja mellan två utav Justins låtar (U smile & Baby) som spelas i 2 minuter och sen har man borstat färdigt. På förpackningen står det "gör tandborstningen rolig" och det tycker jag att den lyckas bra med! 😊👍
 
Kr@m Tova

Mer midsommarfirande!

Publicerad 2014-06-22 15:02:12 i Allmänt,

Vi har som tradition att vi alltid firar midsommar med släkten på mammas sida några dagar efter midsommarafton. Mormor lagar mat och vi brukar leka lite lekar. I år är den dagen idag och vi sitter därför i bilen påväg till Olofsbo. 
Kr@m Tova

Lördags arbete

Publicerad 2014-06-21 23:57:56 i Allmänt,

Idag har jag och Wilma hjälpt våra föräldrar med trädgårdsarbete. Det började med att hennes pappa klippte deras häck och då fick vi i uppgift att plocka upp alla löven som föll ner på marken. Mina föräldrar hoppade på "trenden" och började också klippa våran häck. Det slutade såklart med att vi plockade upp alla våra löv med! Det tog ett tag men det var värt pengarna! 

Kr@m Tova

Dagen igår

Publicerad 2014-06-19 14:48:50 i Allmänt,

Igår var jag ju då som sagt i Göteborg med pappa.
Först fick jag sitta på hans kontor och vänta i flera timmar men så fort han slutade så åkte vi in till centrala Göteborg. Vi började med att köpa varsin dricka och sen så satt vi bara och kollade på människor. När vi kände att vi började bli hungriga letade vi upp en resturang. Det slutade med att vi satt på en thai resturang i solen med jätte god mat. Allt var väldigt mysigt och det blev en lyckad dag.
 
Kr@m Tova

Göteborg

Publicerad 2014-06-18 08:46:13 i Allmänt,

Idag stog kl på 5 och jag lyckades faktiskt ta mig upp. Just nu sitter jag på pappas kontor och väntar på att han ska sluta för dagen ( det är typ 7h kvar men i allafall ). När han har slutat ska vi åka och äta och ha det mysigt i Göteborg. 
Väldigt konstigt bildval och bara så ni vet så är jag inte seriös på bilden!😂

Kr@m Tova

1D och godiskaktusar?

Publicerad 2014-06-17 12:36:02 i Allmänt,

Idag är det tisdag och fjärde dagen på mitt sommarlov. Hittills har jag inte gjort något speciellt men det har iallafall varit väldigt gött. Igår var min syrra på One Direction konserten i Köpenhamn och jag måste erkänna att jag är ganska avis! Även om jag inte är ett fan av 1D så hade det varit väldigt kul att få se dem live. 

Fast jag hade också kul igår för att vi hade en "spextävling" med gympan där man skulle klä ut sig. Jag och mitt lag klädde ut oss till killar och vi vann faktiskt :) Till pris fick vi varsin godiskaktus!! 

Kr@m Tova


Månads sammanfattning

Publicerad 2014-06-15 09:57:39 i Allmänt,

Här kommer ett inlägg där jag sammanfattar dem senaste månaderna då jag inte bloggat.
 
Månadens hiss:
JAG HAR GÅTT PÅ SOMMMARLOV OCH SKA VARA LEDIG FRÅN SKOLAN I 9 VECKOR!!!
 
Månadens diss:
Jag har varit skadad i min höft och har inte kunnat träna fullt ut dem senaste veckorna.
 
Månadens "känsla":
Väldigt GÖTT. Härligt väder och sommarkänsla.
 
Månadens vill ha:
En sjungande Justin tandborste. Jag tror att jag ska beställa den idag.
 
Jag ska ha i lila :)
 
Månades fras:
 
Kr@m Tova

Sommarlov!

Publicerad 2014-06-15 09:23:00 i Allmänt,

Jag har inte tyckt att det har varit roligt att blogga på den senaste men nu har jag ju gått på sommarlov vilket betyder att jag har mer tid och jag hoppas att jag ska vilja/kunna blogga mer.
 
 

Just nu sitter jag i tältet tillsammans med Amanda. Vi har sovit här i natt och det var jätte mysigt. Nu ligger vi och äter  chips i våra sängar och ska snart gå upp och äta frukost. 
 
Kr@m Tova

Om

Min profilbild

Tova Ingesson

14 år, belieber, gymnastik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela